12 jul 2010

Activitat 3: El dièdric per un objecte real

Abans de seguir amb activitats de noves perspectives, i deixant el regle, l’escaire i el cartabó apartats, vam realitzar una activitat de reproduir un objecte quotidià a la nostra vida en dièdric.
L’objecte, però, no podia ser qualsevol, sinó que havia de ser un que presentés certa dificultat i que, a més a més, fos ben diferent des dels diferents punts de vista (planta, alçat i perfil).

La meva elecció va ser, com molt altres, companys, una sabata. Concretament una converse, que presentava certes dificultats de dibuix a causa de ser una sabata alta.

Primerament vaig realitzar un petit esbós en brut i en D4 per saber, aproximadament, el resultat. També, a més a més, per no confondre els perfils, la posició que havien d’ocupar (dreta o esquerra del dibuix) i escollir-ne un.




Fet això va ser l’hora de passar-ho en gros, a D3. Primerament vaig començar, amb la recomanació de la mestra, per fer un perfil dels tres dibuixos procurant que fossin proporcionals i que mantinguessin les mesures. A continuació tant sols va ser feia d’anar concretant cada vegada més el dibuix en general, sempre vigilant que tots els punts de vista quadressin.

Per fer aquesta activitat, es va fotografiar l’objecte que es volia dibuixar intentant reproduir els tres punts de vista, però s’ha de tenir en compte que aquestes fotografies no s’havien de copiar amb exactitud, sinó adaptar-les al dibuix i a la perspectiva.





Va resultar molt agradable treballar una perspectiva de manera diferent. Deixant els estris i basant-nos, sobretot, en l’observació i el nostre tras.

No hay comentarios: